Her er nye ŠKODA Superb

Praha/Oslo, 18. Februar 2015 – Den helt nye versjonen av ŠKODAs flaggskip Superb hadde en spektakulær verdenspremiere i Praha tirsdag kveld.

Nye ŠKODA Superb er en bil med et tydelig og dynamisk designspråk, god komfort og mye innvendig plass, innovative assistansesystemer for sikkerhet, drivstoffgjerringe og kraftfulle EU6-motorer og ŠKODAs ”Simply Clever”-løsninger. Eller for å si det enda enklere; Superb er den beste ŠKODA noensinne.

- Denne bilen markerer begynnelsen på en ny æra for ŠKODA. De siste årene har vi fornyet og utvidet vår modellrekke. Nye ŠKODA Superb demonstrerer våre ambisjoner i mellomsegmentet. Med tanke på innovasjon og ytelser når denne bilen et helt nytt nivå, og vil være en ledestjerne for hele ŠKODA for fremtiden, sier sjefen for ŠKODA, Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland.

Verdenspremieren fant sted tirsdag kveld i Forum Karlín i Praha foran 800 gjester bestående av ansatte, internasjonal media, politikere og næringslivsfolk. Kveldens stjerne var selvsagt nye ŠKODA Superb, som ble vist frem til tonene av den helt nye “Superb Symfonien” fremført av det tsjekkiske filharmoniske orkester.

Større enn forgjengeren Mer enn 700 000 biler av Superb generasjon 1 og 2 er levert, og det er høye forventninger til den tredje generasjonen.

Bilen er designet med samme formspråk som konseptbilen VisionC, og akselavstanden er økt med 80 millimeter på samme tid som overhenget foran er 61 millimeter kortere enn tidligere. Dette gjør bilen elegant, samtidig som den innvendige plassen blir enda større enn før.

Sjåføren og passasjeren foran har nå 39 millimeter mer i albuerom, og også mer plass under taket. Med 157 millimeter beinplass blir bakseteplassen nesten kongelig. Dette er omtrent dobbelt så mye som hos den nærmeste konkurrenten. Albuerommet bak er også økt med 69 millimeter, og bagasjerommet har en kapasitet på 625 liter – 30 liter mer enn i forgjengeren. Størst i klassen.

Ny teknologi Nye ŠKODA Superb er merkets første bil m

ed dynamisk chassiskontroll inkludert valgmuligheter for kjøremodus. Superb har også et helt nytt aircondition-system med tre forskjellige soner, noe som sørger for en optimal temperaturkontroll. Panoramatak er også tilgjengelig på nye ŠKODA Superb.

Hver av fordørene er utstyrt med en egen paraply, og den elektriske bakluka kan også styres med en virtuell pedal. Superb kommer også med parkeringsassistanse og ryggekamera.

ŠKODA Superb har fire helt nye infotainment-systemer, basert på Volkswagen Gruppens MIB-teknologi. Bilen kan også koble seg til en smarttelefon, slik at du kan bruke denne til å styre mange av bilens systemer.

Denne bilen er også den smarteste og mest kundevennlige ŠKODAen noensinne med 29 ”Simply Clever”-funksjoner, som en tablet-holder for passasjerene, smarte oppbevaringsløsninger, USB-port for baksetepassasjerene, rom for refleksvester i alle fire dører og plass til 1,5 liters flasker i alle dører.

Lavere forbruk

Motorene i den nye bilen tilbyr opp til 30 prosent lavere drivstofforbruk og utslipp.

ŠKODA Superb GreenLine bruker bare 0,37 l/mil og har et CO2-utslipp på 95 g/km. Bilen er opp til 75 kg lettere og også aerodynamikken er forbedret. Superb tilbys med fem forskjellige TSI bensinmotorer med alt fra 125 til 280 hestekrefter, og tre TDI dieselmotorer med alt fra 120 til 190 hestekrefter.

Når det kommer til sikkerhet tilbys bilen med blant annet multikollisjonsbrems og ”front assist” med nødbrems for å hindre at man kjører på noen bakfra. Videre har bilen blant annet elektronikk dekktrykksmåler, sju kollisjonsputer, adaptiv cruisekontroll, lane assist og også en egen såkalt ”blind spot assist”, som hjelper føreren å skifte fil på en trygg måte.

- Det er alltid spennende når vi lanserer en bil som nye Skoda Superb med så mye teknologi og mange nye funksjoner. Bilen vises på bilutsillingen i Geneve i vår, så det er mulig for de aller ivrigste i Norge å titte nærmere på den der. Informasjon om bilen vil innen kort tid være tilgjengelig på skoda.no og våre forhandlere vil ha bilen hos seg i medio august, forteller direktør for ŠKODA i Norge, Kai Robert Solheim.

#Skoda #Superb

Søk etter tags
No tags yet.
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Google+ Basic Black

motorweb.no © 2019