Jaguar F-Pace nærmer seg lansering

Nye F-PACE er testet under noen av de mest ugjestmilde forholdene på jorden - fra stekende varme og støv i Dubai til is og snø i Nord-Sverige.

Jaguars høytytende crossover har en overlegen blanding av ytelse, design, praktiske egenskaper og funksjoner. For å sikre at alle systemer fungerer perfekt under alle vær- og kjøreforhold, har den nye F-PACE gjennomgått noen av de mest krevende testprogrammene noensinne i selskapets historie.

«Vi utviklet F-PACE for å tilby komfort, kjøreegenskaper og raffinement på Jaguar-nivå, sammen med enestående smidighet og kontroll på alle underlag under alle værforhold.

På samme måte som vi er svært nøye med utviklingen av alle komponenter, har vi også testet F- PACE svært grundig under de mest krevende forhold for å sikre at den vil overgå forventningene til våre kunder over hele verden.»

Andrew Whyman, Vehicle Programme Director, Jaguar F-PACE

Ved Jaguar Land Rovers testanlegg i Arjeplog i Nord-Sverige er den gjennomsnittlige vintertemperaturen sjelden over -15 °C og går ofte helt ned til -40 °C. Den 60 km lange testbanen med fjellveier, hellinger, rette strekninger og offroad-områder er ideell for å optimalisere kalibreringen av firehjulsdrift, Dynamic Stability Control og teknologier som Jaguars revolusjonerende All-Surface Progress Control. Arbeidet som gjøres her sørger for at F-PACE leverer tilkoblet styrefølelse og smidighet på både asfalt, snø og is, noe som er fundamentalt for Jaguars dynamiske DNA.

I Dubai kan temperaturen være over 50 oC i skyggen. Når bilene står parkert i direkte sollys, kan kupétemperaturen komme opp i 70 oC, noe som var viktig for å sikre at alt fra klimakontrollsystemer til infotainment systemer fungerer perfekt i ekstrem varme og fuktighet.

Og mens testingeniørene kan slappe av i komforten fra et klimaanlegg når de kjører i bytrafikken, er denne delen av testsyklusen utformet for å sette kjølesystemene under svært høy belastning gjennom en kombinasjon av høye omgivelsestemperaturer og lav luftstrøm.

F-PACE er også testet på gruslagte fjellveier. Dette er første gang et testprogram fra Jaguar har inkludert dette utfordrende miljøet, og det er nettopp denne pinlige nøyaktigheten som gjør at Jaguars første høytytende crossover vil sette standarden i sitt segment.

  • Jaguar F-PACE har verdenspremiere under bilutstillingen IAA i Frankfurt i september.

  • F-PACE er den nyeste Jaguar-bilen med aluminiumintensiv arkitektur, og vil produseres på

produksjonsanlegget i Solihull, Storbritannia.

  • F-PACE vil være i salg fra 2016.

#Jaguar #FPace

Søk etter tags
No tags yet.
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Google+ Basic Black

motorweb.no © 2019