Opel Astra - priset


Denne uken er den helt nye Opel Astra på et eksklusivt besøk i Norge. Seks uker før den debuterer på den store internasjonale bilutstillingen i Frankfurt, får norsk presse, forhandlere og VIP-kunder muligheten til å se og kjenne på den svært spennende nykommeren.

Nye Astra er 11. generasjon kompaktbil fra Opel, og er basert på en helt ny lettvektsarkitektur og lastet med teknologi som fremt til nå bare har vært tilgjengelig i større og dyrere biler.

Nye Opel Astra får en startpris på 224.900 kroner, da med Opels nyutviklede tresylindrede 1.0 Turbo ECOTEC® med 105 hestekrefter under panseret. Som på alle Opels personbiler er utstyr som DAB-radio, klimaanlegg og oppvarmet skinnratt standard fra første utstyrsnivå.

Opel Norge forventer at bestselgeren vil bli Astra Premium, utstyrt med en helt ny 1,4-liters bensinturbomotor på 150 hester. Fullastet med utstyr som IntelliLux© LED Matrix frontlyssystem, Opel Eye førerassistentpakke med auto. nødbrems, kollisjonsvarsling og filholderassistent, parkeringsassistent, nøkkelfri tilgang, ryggekamera, elektrisk bakluke med fotsensor og Opels prisbelønte AGR-seter i skinn, får den en pris på svært konkurransedyktige 289.900 kroner.

Betydelig lettere: Avhengig av utstyrsnivå blir nye Astra inntil 150 kilo lettere sammenlignet med dagens modell. Dette er mulig takket være en helt ny arkitektur, og ikke minst en prosess der hver eneste komponent har blitt utviklet med fokus på kompakt design og bruk av nye og lettere materialer. Vekten for karosseriet er alene redusert med 20 prosent, fra 357 til 280 kilo.

Resultatet er mer kjøreglede og komfort. Styreresponsen er forbedret, noe som ikke minst merkes på svingete landevei.

Nye og mer effektive motorer: Når nye Opel Astra lanseres i Norge senere i år, tilbys den med tre motoralternativer, alle med god gassrespons og lavt støy- og vibrasjonsnivå.

Alternativet for den som ønsker diesel, er den svært moderne 1.6 CDTi ECOTEC® med 6-trinns automatgir. Den yter 136 hestekrefter og har et moment på 320 Nm fra 2000 o/min. Sterk, fleksibel og med et forbruk på 0,43 liter per mil. På nyåret 2016 kommer i tillegg en manuell utgave med 110 hestekrefter og et CO2-utslipp på lave 82 g/km. På bensinsiden har kundene to valg: Den tresylindrede 1.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection ecoFLEX som yter 105 hestekrefter og et dreiemoment på 170 Nm fra 1800 o/min. Denne bensinturbomotoren har et forbruk på 0,43 liter per mil, og et utslipp på 99 CO2 g/km.

Høydepunktet for nye Astra er nok likevel den splitter nye 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo med 150 hestekrefter. Med et maksimalt dreiemoment på 230 Newtonmeter allerede fra 2000 o/min gir den en fleksibilitet som kler en velkjørende Astra perfekt. Den nye 1,4 literen blir tilgjengelig med både manuell og automatisk girkasse.

Takket være bruken av aluminium, er også den nye 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo-motoren 10 kilo lettere enn dagens 1,4-liters turbo.

Mer kompakt – mer plass: Nye Opel Astra er 4.37 meter lang, nesten fem centimeter kortere enn dagens modell. Den er også med sin høyde på 1.46 meter, 2.6 centimeter lavere. Til sammen sørger dette for å gi betydelig lavere luftmotstand, der Astra får en koeffisient under 0,30.

Til tross for at Astra har blitt mindre utvendig, og akselavstanden er redusert med to centimeter, er plassen innvendig økt betydelig. Takket være nye seter, kan baksetepassasjerene nyte godt av 35 millimeter mer beinplass. I tillegg har avstanden mellom for- og bakseter økt, noe som gir mer plassfølelse og økt komfort.

Høy kvalitetsfølelse og helt nye instrumenter, sørger for å videreføre eksteriørdesignet også innvendig i nye Astra. Et rent og tydelig designspråk, gjør seg også gjeldene med en reduksjon i antall knapper, og en stor 8-tommers fargeskjerm høyt oppe i midtkonsollen.

Lastet med utstyr: Opel gjør stadig ny teknologi tilgjengelig for folk flest.

Nye Opel Astra blir den første bilen i kompaktklassen med IntelliLux© LED Matrix frontlys. Systemet gir blendingsfritt fjernlys med en lysstyrke som nesten tilsvarer dagslys. 16 LED-enheter – åtte på hver side –tilpasser lengden og distribusjonen av lyset i alle trafikksituasjoner. Ved hjelp av Opel Eye frontkamera, vil det oppdage andre biler og sørge for at de ulike LED-enhetene tennes og slukkes for å unngå å blende medtrafikanter.

I tillegg får Astra en helt ny generasjon IntelliLink© infotainmentsystem. Systemet støtter både Android Auto og Apple CarPlay. Dermed får du tilgang på dine favorittapplikasjoner direkte via den 8-tommers store fargeberøringsskjermen.

Opel har lenge vært kjent for sine svært gode AGR-seter. Nye Astra tar denne komforten enda lenger ved å introdusere 18-veis elektrisk justerbart førersete, med massasje, ventilasjon og mulighet for breddejustering. Bak kan passasjerene se frem til varmeseter på kalde dager.

Norgeslansering for nye Opel Astra lanseres er i november.

#IAA #Opel #Astra

Søk etter tags
No tags yet.
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Google+ Basic Black

motorweb.no © 2019